Imagini şocante din bucătăria pensiunii-restaurant din Sinaia,  care a trimis în spital nouă elevi aflaţi în tabără
 
Marţi,  în jurul orei 12.00,  într-o tabără ,la un  restaurant de pe strada George Enescu din Sinaia, a fost declanşată o alertă  de toxiinfecţie alimentară.
Detalii şi foto AICI:
Miercuri, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului a efectuat un control, în urma căruia au descoperit un  focar de infecţie.
„Ca urmare a unei sesizări primite de la un consumator, precum si al anunţului prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente si Furaje privind suspiciunea de toxiinfecţie alimentară la un grup de 10 persoane, în data de 08.08.2023, o echipă de control din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Prahova a desfăşurat o acţiune de verificare la SC La Crama La Gigel SRL, din Sinaia.
Pentru abaterile constatate, operatorul economic a fost sancţionat cu 3 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 60.000 lei.
Acestora li s-au adăugat măsurile de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme, oprire temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficienţelor şi propunerea de încetare a practicilor comerciale incorecte.
Abaterile constatate au fost:
- Reclamă -
– folosirea unui bloc alimentar insalubru
– depozitarea deşeurilor în coşuri de gunoi fără capac, amplasat lângă materiile prime procesate, precum şi a resturilor alimentare în găleţi pentru porci, aşezate alături de mâncarea gătită
– nerespectarea procedurii de preparare a ciorbelor, acestea fiind completate cu carne (fiartă la o dată necunoscută), în momentul comercializării acestora
– folosirea unor paste fierte, depozitate în frigider, înaintea servirii acestora
– prezenţa muştelor în bucătărie
– folosirea unor materii prime utilizate la preparatele culinare fără elemente de identificare
– utilizarea unor spaţii destinate depozitării produselor, respectiv agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină şi resturi alimentare, amplasate pe paviment neigienizat
– lipsa informaţiilor privind valorile nutriţionale si menţionarea substanţelor poţenţial alergene la produsele finite comercializate, în lista meniu
– nerespectarea prevederilor din autorizaţia eliberată de DSVSA, respectiv cea de preparare a sandvişurilor şi pastelor, acesta servind consumatorilor ciorbe şi mâncare gătită”, a precizat Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova.