Poliţiştii de penitenciare protestează împotriva măsurilor de austeritate anunţate de coaliţia de guvernare
Miercuri, poliţiştii de penitenciare iau cu asalt sediul PNL, iar joi pe cel al PSD.
Poliţiştii de penitenciare protestează împotriva măsurilor de austeritate anunţate de coaliţia de guvernare.
Miercuri, 16.08.2023, începând cu ora 12:00, poliţiştii de penitenciare reprezentaţi de Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) protestează în faţa sediului Partidului Naţional Liberal (PNL), iar joi, 17.08.2023, la aceeaşi oră, în faţa sediului Partidului Social Democrat (PSD).
Poliţiştii de penitenciare sunt revoltaţi de măsurile de austeritate anunţate de liderii coaliţiei de guvernare: „bugetarul de lux”, Nicolae CIUCĂ şi „prim-ministrul austerităţii”, Marcel CIOLACU. Măsurile de austeritate constau în: reducerea cu 30% a posturilor vacante, desfiinţarea funcţiilor de şef birou din instituţiile publice, acordarea voucherelor de vacanţă doar salariaţilor cu venituri brute de maxim 10.000 lei.
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) acuză liderii coaliţiei de guvernare de lipsă de discernământ, întrucât măsurile “luate pe genunchi” de aceştia pun pe butuci ordinea publică şi siguranţa românilor şi creează o nouă specie de pensionari la 38 de ani: „pensionarii austerităţii”.
Sindicatele din penitenciare consideră că proiectul ordonanţei austerităţii scurs în spaţiul public poate fi o rătăcire involuntară a lui Marcel Ciolacu şi a lui Nicolae Ciucă, întrucât materializarea unui astfel de proiect le-ar conferi celor doi lideri politici soarta şi credibilitatea politică a lui Traian Băsescu după ce a dat afară 25% din bugetari.
Măsurile dezastruoase, incapacitatea şi netransparenţa au devenit emblematice pentru guvernările din ultimii ani şi i-au făcut pe cetăţeni, inclusiv pe poliţiştii de penitenciare, să creadă că politicianul român a devenit un deraiat care pune accent doar pe imagine,aparenţe şi manipulare, ci nu pe rezultatul activităţii sale, pe care oricum n-o prea înţelege. Nu este permis să tai posturile bugetarilor utili (profesori, medici, poliţişti, militari, poliţişti de penitenciare) şi să menţii sinecurile inutile, plătite regeşte şi ocupate de beizadele, amante, fini, naşi, tovarăşi de pahar ai politicienilor. 
Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) transmite partidelor PSD şi PNL să renunţe la măsurile de austeritate aparent benefice societăţii şi să gândească raţional că distrugerea sectorului de apărare, ordine publică şi securitate naţională nu este de folos decât infractorilor.
 
Comunicat de presă:Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP)