Infracţiuni la regimul rutier, constatate de poliţiştii prahoveni
 
La data de 5 august a.c., în jurul orei 9.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni rutiere, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din judeţul Teleorman.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.55 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot la data de 5 august a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Valea Călugărească în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Albeşti Paleologu, au oprit, pentru control, o motocicletă condusă de un tânăr în vârstă de 24 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că motocicleta condusă de tânărul din comuna Albeşti Paleologu nu figurează ca înmatriculată.
Totodată, tot din verificări a mai reieşit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
La data de 6 august a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1 A, în comuna Gura Vitioarei ar fi avut loc un eveniment rutier între trei autoturisme, soldat cu pagube materiale. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat conducătorii auto, din primele verificări reieşind faptul că iniţial, impactul a avut loc între un autoturism condus de o femeie în vârstă de 36 de ani şi un altul condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani. 
Ulterior, cel condus de bărbat a fost proiectat într-un alt autoturism, care se afla parcat în afara părţii carosabile.  
În urma discuţiilor purtate cu persoanele implicate, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 48 de ani emana halenă alcoolică, iar la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri, în jurul orei 17.45, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Valea Călugărescă, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Albeşti-Paleologu, au observat un autoturism, care se deplasa sinuos, motiv pentru care au efectuat semnal regulamentar de oprire. 
La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 37 de ani, din oraşul Boldeşti Scăeni care nu figura în bazele de date ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Totodată, la testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, acesta a indicat valoarea de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului.
 
Sursă:IJP PRAHOVA