Prahoveni cercetaţi pentru infracţiuni la regimul rutier
La data de 4 august a.c., în jurul orei 7.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce Restricţii-Reţinut.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Tot vineri, în jurul orei 15.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe DN1 E60, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 42 de ani din Piteşti.
Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la substanţa cannabis, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În cursul nopţii de vineri, în jurul orei 22.00, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Drajna în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 102 L, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Starchiojd.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova vă reamintesc faptul că potrivit noilor reglementări, cei care comit un accident soldat cu decesul unei persoane, în timp ce se află sub influenţa alcoolului, a drogurilor sau fără permis de conducere, vor fi condamnaţi la închisoare cu executare.
 
Sursă:IJP Prahova