Poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune pe DN1.Au fost aplicate  aproximativ 500 de amenzi
La data de 3 august a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune pe DN1 pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, dar şi pe fondul altor abateri.
Este bine cunoscut faptul că, drumurile naţionale sunt cele mai intens circulate, dar şi cele mai predispuse la producerea de accidente rutiere.
Pentru asta, poliţiştii rutieri prahoveni au intensificat activităţile în aceste zone, tocmai pentru reducerea numărului de evenimente negative cu urmări grave, astfel au fost organizate şi desfăşurate acţiunii şi în zonele limitrofe ale judeţelor Braşov şi Ilfov.
 
În cadrul acţiunilor, au fost aplicate în total aproximativ 500 de sancţiuni contravenţionale, 350 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 129.000 de lei .
135 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de către poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, dintre acestea 80 au fost aplicate conducătorilor auto ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise.
Sancţiuni au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă(14), dar şi 33 pentru alte abateri în trafic.
În cadrul activităţilor, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au reţinut 4 permise de conducere şi au retras 5 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii rutieri prahoveni în timp ce acţionau pe DN1 E60 în localitatea Băicoi au oprit pentru control un autoturism care circula cu viteza de 148 km/h.(+48 km/h).
În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr în vârstă de 22 de ani din municipiul Câmpina.
 
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitivă la substanţa cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
Poliţiştii rutieri atenţionează că una dintre soluţiile pentru a reduce numărul de accidente este respectarea limitelor legale de viteza;
-minutele câştigate mergând agresiv se pot pierde la fel de repede dacă în faţă e traficul blocat sau opriţi la benzinărie;
-diferenţa dintre accident şi o călătorie sigură o fac fracţiunile de secundă: atenţia şoferului, cât de odihnit este, cât de distras de diversele lucruri din maşină, inclusiv pasagerii;
-folosiţi corect luminile de întâlnire şi luminile de drum;
-respectati cu stricteţe regulile de prioritate, indiferent ca va raportaţi la alte maşini din trafic sau la pietoni.
-cu cât sunteţi mai obosiţi, luaţi anumite medicament sau dacă aţi făcut greşeala sa consumaţi alcool, cu atât timpul de reacţie scade şi şansele de accident cresc.
Conduceţi defensiv, cu prudenţă, cu atenţie, astfel încât să nu vă supuneţi inutil unor riscuri rutiere.
 
Sursă:IJP Prahova