ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PENTRU SIGURANŢA TRAFICULUI RUTIER PE DRUMURILE PUBLICE DIN PRAHOVA . 1 august 2023
Ieri, 1 august, atât poliţiştii rutieri prahoveni, cât şi cei cu atribuţii pe linie rutieră au continuat acţiunile menite să prevină şi să combată principalele cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 130 de sancţiuni contravenţionale celor care au încălcat normele rutiere în vigoare, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.
S-a acţionat pe drumurile naţionale din judeţ, precum şi pe drumurile judeţene din comunele Brazi şi Valea Călugărească. 
Accentul a fost pus pe prevenirea şi combaterea accidentelor produse pe fondul conducerii sub influenţa alcoolului, sau a drogurilor, sens în care au fost oprite, în trafic, pentru control, aproximativ 300 de autovehicule, iar mai mult de jumătate dintre conducătorii auto ai acestora au fost testaţi cu aparatele etilotest şi drugtest. 
Ca măsuri complementare, au fost reţinute, în total, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. 
80 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză stabilite pentru anumite tronsoane de drum. 
Aproximativ 20 de biciclişti şi pietoni au fost depistaţi în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancţionaţi contravenţional în consecinţă.
25 de conducători auto şi pasageri au fost sancţionaţi pentru nepurtarea centurii de siguranţă. 
Dintre cele 20 de permise de conducere reţinute, 5 au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, 4 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare, două pentru conducere sub influenţa alcoolului, unul pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept, iar alte 8 pentru alte abateri la regimul rutier.
De asemenea, în cazul a 25 de autovehicule a fost efectuat controlul habitaclului, nefiind identificate probleme. 
Poliţiştii desfăşoară zilnic astfel de activităţi preventiv-reactive, pentru siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.
Sursă:IPJ Prahova