IJP PRAHOVA „ACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR”
În perioada 28 iulie - 30 iulie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au acţionat, atât în mediul urban, cât şi din mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au acţionat cu preponderenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi pentru depistarea conducătorilor auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele etilotest şi aparatele drugtest.
Astfel, în cele 18 acţiuni cu efective mărite, au fost legitimate peste 1.000 de persoane şi au fost controlate şi verificate peste 900 de autovehicule.
Totodată, au fost efectuate peste 600 de testări cu aparatele etilotest şi drugtest.
Pentru abaterile constatate, poliţiştii prahoveni au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 200.000 de lei.
Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, poliţiştii au reţinut 23 de permise de conducere şi 16 certificate de înmatriculare.
Totodată, în cele trei zile, poliţiştii prahoveni au constatat 14 infracţiuni, 13 dintre acestea pentru nerespectarea legislaţiei rutiere.
Acţiunile au beneficiat de sprijinul mai multor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, dar şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti. 
Totodată, la activităţi au participat şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român.
Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, motiv pentru care  recomandăm cetăţenilor să respecte normele de convieţuire socială, iar participanţilor la trafic să respecte normele privind circulaţia pe drumurile publice.