PESTE 80 DE TESTĂRI CU APARATELE ETILOTEST-DRUGTEST, EFECTUATE PE DRUMURILE NAŢIONALE DIN PRAHOVA
Ieri, 26 iulie a.c., poliţiştii rutieri prahoveni au acţionat pe tot parcursul zilei pe drumurile naţionale din judeţ pentru reducerea numărului de accidente rutiere. 
Accentul a fost pus pe prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau de substanţe psihoactive, precum şi pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, controlându-se peste 100 de autovehicule. 
În acest sens, pentru a reduce numărul de accidente rutiere produse pe fondul consumului de bauturi alcoolice sau de substanţe psihoactive, poliţiştii au efectuat mai mult de 80 de testări cu aparatele etilotest si DrugTest.  
Pentru diferitele abateri de la normele rutiere, au fost aplicate 56 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală fiind de peste 17.000 de lei.
Dintre acestea, amintim 15 sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pietonilor pentru traversarea neregulamentară a părţii carosabile, precum şi 3 privind nerespectarea perioadelor de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora. 
De asemenea, în cazul a 15 dintre autovehiculele oprite au fost verificate habitacul şi portbagajul, nefiind identificate probleme. 
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele pe toate drumurile publice din judeţ.
NU RISCAŢI SĂ VĂ PIERDEŢI SĂNĂTATEA, LIBERTATEA SAU CHIAR VIAŢA!
CIRCULAŢI RESPONSABIL ŞI CONŞTIENT!