Acţiuni desfăşurate de poliţiştii prahoveni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice.25 iulie 2023
În ultimele 24 de ore, poliţiştii prahoveni au continuat acţiunile în sistem integrat, alături de jandarmii prahoveni şi de reprezentanţi ai altori instituţii, cu scopul prevenirii şi combaterii unor situaţii de risc pentru cetăţeni, precum şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Au fost desfăşurate activităţi informativ-preventive şi s-a acţionat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii stradale, a faptelor ce implică acte de violenţă, dar şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Acţiunile s-au desfăşurat în zona de sud a municipiului Ploieşti, dar şi în oraşul Boldeşti Scăeni.
Astfel, au fost legitimate 200 de persoane, au fost verificate 90 de autoturisme şi au fost efectuate 50 de testări cu aparatele etilotest şi DrugTest.
Ca urmare a abaterilor constatate, în acest context, au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 10.000 de lei, dintre care 40 de sancţiuni au fost aplicate conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 25 de sancţiuni au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991, privind normele de convieţuire socială.
Sursă:IPJ Prahova
Foto ilustrativ