Tânăr din Ploieşti  reţinut de poliţiştii prahoveni, pentru infracţiuni la regimul rutier
La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 18.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe Bulevardul Bucureşti, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul acestuia şi-a continuat deplasarea.
Astfel, poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, fiind oprit în apropierea localităţii Tătărani.
Persoana aflată la volan a fost identificată ca fiind un tânăr în vârstă de 22 de ani, din municipiul Ploieşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de conducere suspendat.
De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În baza probatoriului administrat, faţă de tânărul de 22 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
La foarte scurt timp, tot poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Ştrandului, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din oraşul Mizil.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa cocaină, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ