Şoferi din Prahova cercetaţi penal pentru infracţiuni la regimul rutier
 
La data de 21 iulie a.c., în jurul orei 8.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti în timp ce acţionau în comuna Poenarii Burchii, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani din comună.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Noaptea trecută, în jurul orei 1.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Floreşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în  comuna Filipeştii de Târg au oprit un autoturism care circula din direcţia Olari către Mărginenii de Jos.
În urma controlului autoturismului, poliţiştii au identificat persoana aflată la volan, ca fiind un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Filipeştii de Târg.
Astfel, poliţiştii au constatat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată, minorul a declarat faptul că, ar fi sustras cheile autoturismului ce aparţine tatălui său, pentru a-l conduce pe străzile din comună.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi furt în scop de folosinţă.
Tot noaptea trecută, în jurul orei 3.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au fost sesizaţi cu privire la faptul că, un autoturism circulă pe DN1, fiind posibil ca şoferul să fie sub influenţa băuturilor alcoolice.
În baza semnalării, poliţiştii au depistat în trafic, pe DN1 în apropierea localităţii Cornu, autoturismul în cauză, condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din judeţul Olt.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu dreptul de a conduce cu menţiunea Restricţii-Reţinut.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ