50 sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii rutieri din Prahova
 
La data de 20 iulie a.c., în intervalul orar 7.00-9.00, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, au organizat şi desfăşurat o acţiune, pe raza comunelor Păuleşti şi Puchenii Mari, care a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave. 
În cadrul acţiunii, s-a acţionat preponderent pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi pe cel al abaterilor săvârşite de biciclişti.
Astfel, au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, 28 au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 11 pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi 5 bicicliştilor.
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 11.000 de lei.
În cadrul activităţilor au fost legitimate 100 de persoane, au fost controlate 70 de autoturisme şi au fost efectuate 25 de testări cu aparatul etilotest.
În acest context, a fost reţinut un permis de conducere, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Recomandările poliţiştilor pentru participanţii la trafic sunt:
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi ţineţi cont de politeţea rutieră.
De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.
Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.
Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.
 
Sursă:IJP Prahova