35 de tineri din Suedia, Germania şi România vor participa gratuit, în perioada 27 iulie – 7 august, la tabara internaţională, Generation Europe -The Academy, organizată de Asociaţia Un Strop de Fericire

Comunicat Asociaţia Un Strop de Fericire

35 de tineri din Suedia, Germania şi România vor participa gratuit, în perioada 27 iulie – 7 august, la tabara internaţională, Generation Europe -The Academy, organizată de Asociaţia Un Strop de Fericire şi IBB – International Association for Education and Exchange Germania.

Tabăra internaţională Generation Europe – The Academy va reuni 35 de tineri cu vârste cuprinse între 15 si 22 de ani, tineri care provin din medii defavorizate sau ajută tinerii din mediile defavorizate.

Scopul ei este de a împuternici tinerii participanţi să devină implicaţi în comunitate.

Astfel, pe parcursul celor 10 zile de activităţi, prin activităţi nonformale, interactive, aceştia vor fi echipaţi cu competenţe necesare, cu instrumente adecvate de lucru, vor avea acces la un cadru de lucru în echipă, vor face schimb de bune practici.

Nu în ultimul rând, pentru a le lărgi orizontul cultural , aceştia vor participa la activităţi prin care vor cunoaşte locurile şi obiceiurile locale.

Organizatiile participante la mobilitate sunt Awesome People Suedia, Caritas Verband Koblentz Germania şi Asociaţia Un Strop de Fericire România.

Cele 10 zile de activităţi de echipă se vor derula în Ploieşti şi la poalele Munţilor Piatra Craiului.

În anul 2022, Asociaţia Un Strop de Fericire (AUSF) a devenit membră a unei reţele de organizaţii de tineret din Europa, Generation Europe - The Academy, reţea construită în jurul unui ONG din Germania, IBB – International Association for Education and Exchange, şi care numără în prezent 45 de ONG-uri membre.

Reţeaua Generation Europe - The Academy îşi propune să pregătească tinerii pentru a fi activi şi implicaţi în comunitate, pentru a se conecta la nivel global dar şi cu cerinţele viitorului, sub îndemnul “Acţionează local, conectează-te european, gândeşte global”.

Proiectul este condus de IBB – International Association for Education and Exchange şi finanţat de Stiftung Mercator, Uniunea Europeană, Ministerul pentru Copii, Tineret, Familie, Egalitate, Refugiaţi şi Integrare din regiunea North Rhine-Westphalia (MKJFGFI), Fundatia Culturala Europeana, Ministerul Federal Pentru Familie, Seniori, Femei şi Tineret (BMFSFJ), Ministerul Afacerilor Sociale, Tineret, Familie, Seniori, Integrare si Egalitate a Landului Schleswig-Holstein şi Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului Thuringian (TMBJS). Mai multe detalii pe https://generationeurope.org/en/ .

Asociaţia Un strop de Fericire este o organizaţie de tineret care facilitează accesul tinerilor la oportunităţi de învăţare, dezvoltare personală şi promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate.

Asociatia Un Strop de Fericire este activă în domeniul educaţiei tinerilor, dar şi în al mobilitatilor internaţionale de 12 ani.

La Asociatia Un Strop de Fericire, credem că fiecare tânăr are o putere unică, iar noi suntem aici pentru a le da încredere şi a-i ajuta să o descopere.

Prin programe de educaţie şi oportunităţi de învăţare experenţială, Asociaţia Un Strop de Fericire pregăteşte tinerii pentru viitor şi contribuie la schimbarea lumii prin implicare şi educaţie.

Mai multe pe www.stropdefericire.ro sau raportul pe 2022 https://bit.ly/44eNJMw