ACŢIUNI CU EFECTIVE MĂRITE, ORGANIZATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI.14-16 iulie 2023
În perioada 14-16 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au organizat şi desfăşurat 15 acţiuni cu efective mărite în municipiile Ploieşti şi Câmpina, pe drumurile naţionale din judeţ, în oraşele Băicoi, Boldeşti Scăieni, Slănic, dar şi în localităţile Târgşoru Vechi şi Puchenii Mari.
Unul din scopurile acţiunilor a fost în vederea verificării stării tehnice a autovehiculelor şi depistării conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise .
De asemenea, un alt obiectiv al poliţiştilor a fost de combatare a fenomenelor cu impact stradal, dar şi asigurarea vizibilităţii elementului poliţienesc în zonele cu risc criminogen.
Totodată, în cadrul acţiunilor rutiere, poliţiştii au informat participanţii la trafic cu privire la noile modificări legislative în materie penală .
Echipajele de poliţie aflate în teren au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova, dar şi de suportul  reprezentanţilor din cadrul Registrului Auto Român, în contextul verificărilor pe linie tehnică.
În cadrul acţiunilor, poliţiştii au constatat 8 infracţiuni rutiere, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale.
Valoarea sancţiunilor este de aproximativ 130.000 de lei.
Au fost retrase 19 permise de conducere şi reţinute 11 certificate de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii au efectuat peste 500 de testări cu aparatele etilotest şi DrugTest.
De asemenea, poliţiştii prahoveni au legitimat peste 1.700 de persoane şi au controlat şi verificat peste 1.300 de autovehicule.
Menţinerea ordinii şi liniştii publice, siguranţa rutieră, dar şi creşterea gradului de disciplină în rândul participanţilor la trafic rămâne în atenţia poliţiştilor.
Activităţile vor continua şi în perioada următoare.
Sursă:IJP Prahova