Judeţul Prahova.Conducători auto cercetaţi penal pentru infracţiuni la regimul rutier
La data de 14 iulie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control în oraş, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani.
Întrucât conducătorul auto din oraşul Mizil manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la o substanţă psihoactivă, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Târgşoru Vechi în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comună, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani din comuna Brazi.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul deţine permis de conducere însă figurează cu menţiunea Restricţii-Reţinut.
Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice.
Astfel, la testul preliminar rezultatul a fost pozitiv la o substanţă psihoactivă.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.3 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Gheorghe Grigore Cantacuzino au observat un autoturism care circula din direcţia centru către DN72 şi efectua manevre haotice, astfel fiind oprit pentru control.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 35 de ani din judeţul Dâmboviţa, care a declarat poliţiştilor că nu posedă permis de conducere, iar autoturismul în cauză este proprietatea acestuia.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca deţinător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În jurul orei 4.00, poliţiştii Secţiei nr.1 de poliţie Ploieşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Apelor din municipiu au observat pe strada Cornăţel un autoturism ce se deplasa pe sensul de mers în care circulaţia este interzisă.
Astfel, poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului fiind oprit pe o stradă adiacentă.
În urma controlului autoturismului, poliţiştii au identificat persoana care se afla la volan, ca fiind un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Dumbrava.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ