POLIŢIŞTII PRAHOVENI LE-AU ADUS CUNOŞTINŢĂ CONDUCĂTORILOR AUTO NOILE MODIFICĂRI LEGISLATIVE

Încă din data de 13 iulie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat activităţi de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative.

Astfel, în această dimineaţă, în cadrul unei acţiuni a Serviciului Rutier Prahova, şoferii opriţi au fost informaţi despre faptul că un conducător auto aflat sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive ori fără a deţine permis de conducere şi care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.
Reducerea cauzelor generatoare de accidente rutiere grave, prin depistarea conducătorilor auto care se află sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe ori nu deţin permis de conducere reprezintă o prioritate pentru poliţiştii prahoveni, care, zilnic, desfăşoară activităţi în acest sens.
Acţiunile de informare a conducătorilor auto continuă şi în perioada următoare, astfel încât mesajul să ajungă la cât mai mulţi participanţi la trafic.
Recomandăm conducătorilor auto să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive ori dacă nu deţin permis de conducere, iar pasagerilor le recomandăm să nu işi pună viaţa în pericol urcându-se în autovehicule conduse de persoane care se află în aceste situaţii.
Sursă:IJP Prahova