Poliţiştii din Prahova prezenţi în mijlocul copiilor
În perioada 10-14 iulie a.c., poliţiştii de la Biroul Siguranţă Şcolară şi cei din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi informativ-preventive în taberele pentru copii, dar şi în cadrul şcolilor de vară din judeţul Prahova.
Astfel, poliţiştii au pregătit pentru copii din tabăra de la Azuga ateliere de informare pe diferite teme preventive, în cadrul cărora au fost purtate discuţii educative şi au fost desfăşurate activităţi distractive, la care cei mici au participat activ, fiind curioşi şi implicaţi.
Totodată, în cadrul unei activităţi din localitatea Lipăneşti elevii au avut ocazia să urce în autospecialele de poliţie, să descopere o mică parte din elementele din dotarea poliţiştilor.
Poliţiştii le-au prezentat preşcolarilor principalele reguli de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere.
Cei mici au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar şi să traverseze strada doar pe trecerea pentru pietoni, fără a alerga.
Vacanţă în siguranţă, copii!
 
Sursă:IJP Prahova