ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR .13 iulie 2023
În cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., au fost organizate acţiuni cu efective mărite în tot judeţul Prahova pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, prevenirea migraţiei ilegale, verificarea transportului rutier de marfă şi pasageri, precum şi aducerea la cunoştinţa conducătorilor auto a noilor modificări privind modul de pedepsire a infracţiunilor rutiere.
În cadrul acţiunilor au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, din cadrul protecţiei animalelor, imigrări, dar şi luptători din cadrul Seviciului pentru Acţiuni Speciale.
Alături de poliţişti s-au aflat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.
Astfel, în cadrul acţiunilor au fost legitimate aproximativ 500 de persoane, au fost controlate 350 de autovehicule şi au fost efectuate 150 de testări de alcool şi droguri.
În total au fost aplicate 215 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 64.000 de lei.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 8 permise de conducere( 5 dintre acestea pentru viteză excesivă) şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii rutieri le-au reamintit cetăţenilor că le este interzis să consume alcool sau substanţe interzise la volan şi i-au informat cu privire la faptul că legea a fost modificată în sensul că, şoferul aflat sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi pedepsit cu închisoarea.
Poliţiştii vă recomandă:
-Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive ori dacă nu deţineţi permis de conducere.
-Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul că acesta cauzează: deficienţe de vedere, încetinirea reflexelor, reducerea concentrării şi a vigilenţei, crearea unei stări de relaxare şi somnolenţă, ceea ce te poate determina să adormi la volan;
Nu vă puneţi viaţa în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu deţin permis de conducere, aflate sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ