ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI PENTRU ASIGURAREA UNUI CLIMAT CORESPUNZĂTOR DE ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ
În cursul zilei de marţi, 11 iulie a.c., în municipiile Câmpina şi Ploieşti au fost organizate 3 acţiuni tip „Razie”,cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
În cadrul acţiunilor au fost angrenaţi poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, de prevenire, dar şi din cadrul protecţiei animalelor.
Alături de poliţişti s-au aflat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti.
Acţiunile au vizat prevenirea şi combaterea oricăror fapte cu violenţă pe stradă, zone de agrement, în baruri şi în zona societăţilor cu profil de săli de jocuri de noroc, precum şi depistarea participanţilor la traficul rutier care încalcă normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.
În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate şi legitimate aproximativ 250 de persoane, fiind verificate şi controlate 15 societăţi comerciale, dar şi 180 de autovehicule.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate conform Legii nr.61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Valoarea totală a sancţiunilor este de 16.000 de lei.
Sursă:IPJ Prahova
Foto ilustrativ