Angajaţii CAS Prahova au protestat ,în această dimineaţă
În această dimineaţă, angajaţii CAS Prahova au protestat în intervalul orar 10:00 – 12:00, prin întreruperea lucrului cu publicul. A fost doar o formă de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă, pentru că cele două ore au fost recuperate prin relungirea programului pentru ca cetăţenii să nu aibă de suferit.  
Forma de protest a fost agreată la nivel naţional. Peste tot, angajaţii caselor de asigurări de sănătate judeţene s-au plâns de salariile mici, nemodificate de 7 ani, şi asta chiar dacă timp de doi ani, pe perioada pandemiei de Covid 19, funcţionarii au fost nevoiţi să lucreze mult peste program şi nu au întrerupt relaţiile cu publicul chiar dacă rând pe rând s-au îmbolnăvit mai toţi. 
"Am solicitat spor de covid dar nu ne-am încadrat,deşi şi la noi s-a lucrat cu publicul mult şi colegii nostri s-au şi îmbolnăvit stând cât a fost nevoie pentru a face faţă situaţiei şi cetăţenii să nu sufere. Salariile sunt aceleaşi de 7 ani, norma de hrană e neactualizată de ani de zile. Peste 90% din colectivul nostru are studii superioare şi în funcţie de vechime şi funcţii avem salarii între 3000 si 5000 de lei. La fel ca toţi ceilalţi cetăţeni din ţara asta, nici noi nu ne mai descurcăm, având în vedere că preţurile s-au mărit enorm, iar salariile noastre sunt îngheţate de atâţia ani. Suntem puţini, ca să acoperim necesarul ar mai trebui minim 10 angajati. Prahova este un judet cu mulţi beneficiari. Să luam de exemplu o firmă cu sediul in Prahova dar cu mai multe puncte de lucru în ţară. Ttoti angajaţii, indiferent de unde sunt, se îndreaptă către noi pentru concediile medicale. Se stă şi peste program, se vine şi in weekend uneori, deşi salariile nu au fost actualizate. Am dorit să fie un protest paşnic prin care să ne facem auziţi, văzuţi ca să putem negocia cumva situaţia materiala", a declarat Daniela Carmen Ilieş, lider de sindicat FSCAS Prahova. 
Comunicat CAS Prahova 
Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, cu sediul în strada Praga, nr.1, aduce la cunoştinţă faptul că a fost emis un comunicat de presă de către Blocul Naţional Sindical, alături de afiliatul său, Federaţia Sindicatelor Caselor de Asigurări de Sănătate, prin care informează că, în data de 10 iulie 2023, în intervalul orar 10:00-12:00, toţi angajaţii din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) judetene, a municipiului Bucureşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Singuranţei Naţionale şi a Autorităţii Judecătoreşti vor protesta prin întreruperea lucrului timp de 2 ore.