ACŢIUNI DE TIP BLITZ DESFĂŞURATE DE POLIŢIŞTII PRAHOVENI.Rezultate din data de 4 iulie 2023
Ieri, 4 iulie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat 8 actiuni de tip BLITZ, pe drumurile naţionale din judeţ, în municipiul Câmpina, în oraşele Băicoi şi Boldeşti Scăeni, dar şi în localităţile Apostolache, Blejoi, Păuleşti, Puchenii Mari şi Scorţeni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Astfel, în cadrul activităţilor au fost legitimate 260 de persoane, au fost controlate 190 autovehicule şi au fost efectuate 80 de testări cu aparatul etilotest.
În total au fost aplicate 90 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 20.000 de lei.
De asemenea, au fost reţinute trei permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.
 
Recomandări pentru evitarea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool:
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Consumul de alcool nu este compatibil cu conducerea autovehiculelor, deoarece pe lângă faptul că este interzis de lege, constituie un important factor de risc pentru şofer, pasageri şi ceilalţi participanţi la trafic crescând şansele de implicare într-un accident rutier.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede, ori motociclete!
 
Sursă:IJP Prahova