Acţiuni pentru siguranţa cetăţenilor desfăşurate de poliţiştii şi jandarmii prahoveni
Acţiunile pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, au continuat şi în ultimele 24 de ore.
La acţiuni au fost angrenaţi poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, rutieră, dar şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova şi ai Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploieşti.
Cu acestă ocazie, s-a urmărit asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi creşterea gradului de siguranţă rutieră.
În urma activităţilor desfăşurate, forţele de ordine au legitimat 400 de persoane şi au controlat peste 200 de autoturisme, fiind testaţi cu aparatele drugtest şi etilotest 150 de conducători auto.
Pentru neregulile contatate au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale, 30 dintre acestea au fost aplicate conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Astfel, valoare totală a sancţiunilor este de aproximativ 40.000 de lei.
De asemenea, au fost reţinute 6 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.
Acţiunile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale din judeţ, în municipiul Ploieşti, în oraşele Azuga şi Buşteni, dar şi în comuna Brazi.
Poliţiştii şi jandarmii prahoveni vor asigura, în continuare o prezenţă constantă în stradă şi în zonele aglomerate, în vederea menţinerii unui climat de linişte şi siguranţă în comunitate.
Sursă:IJP Prahova