Poliţia Locală Ploieşti.Acţiuni în perioada 30 iunie-3 iulie 2023

Rezultatele acţiunii – CONTROL TRANSPORTATORI – luni 3 iulie 2023

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au desfăşurat, în cursul dimineţii de astăzi, 03 iulie a.c., între orele 04:00 şi 09:00, controale specifice pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă şi persoane, care nu respectă legislaţia rutieră ce reglementează aceste activităţi.
Acţiunile de verificare s-au desfăşurat în zonele: Bulevardul Bucureşti, strada Găgeni, Şoseaua Vestului, strada Ştrandului şi strada Depoului.  
Astfel, au fost controlaţi 119 conducători de autovehicule, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.750 lei. 
Şoferii amendaţi au încălcat prevederile art. 12 din H.C.L. nr. 131/2011 privind reglementarea circulaţiei pe raza localităţii a autovehiculelor cu masa maximă autorizată de peste 3,5 tone, precum şi cele reglementate de pct. 2 art. 12.1 din H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului, respectiv circulaţia autovehiculelor pe alte trasee decât cele stabilite şi lipsa autorizaţiei de circulaţie eliberată de Primăria Municipiului Ploieşti.
Echipajele Poliţiei Locale Ploieşti vor continua acţiunile în vederea impunerii unui climat de disciplină în rândul transportatorilor şi pentru asigurarea respectării normelor rutiere.
Prima lună de vară vine cu sancţiuni pe măsură, în parcuri
De la începutul sezonului cald, Poliţia Locală Ploieşti a intensificat acţiunile de patrulare în perimetrul zonelor de agrement, atât pentru prevenirea săvârşirii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui climat de curăţenie, ordine şi siguranţă publică.
Astfel, în urma activităţilor desfăşurate în parcurile şi locurile de joacă de pe raza municipiului, poliţiştii locali din cadrul Birourilor de Ordine Publică au legitimat 560 persoane, 261 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 54.220 lei, iar 230 au fost atenţionate verbal cu privire la obligaţia de a se comporta civilizat, de a respecta normele de convieţuire socială.
Sancţiunile aplicate au avut ca obiect tulburarea ordinii şi liniştii publice, fumatul în spaţiile amenajate pentru locuri de joacă, aruncarea de resturi menajere, inclusiv coji de seminţe pe domeniul public, scăldatul sau spălatul în fântânile arteziene ori în lacurile amenajate, precum şi documente de identitate expirate. 

 Plimbare interzisă pe lacul de la Sala Sporturilor ”Olimpia”

În cursul dimineţii de astăzi, 03 iulie 2023, poliţiştii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică au depistat doi tineri care se plimbau cu bărcuţele pe lacul amenajat la Sala Sporturilor ”Olimpia”. Aceştia au forţat sistemul de prindere şi au rupt lacătele montate pe bărcile ce urmează să fie puse în funcţiune, în zona de agrement.

Cu sprijinul poliţiştilor locali din cadrul Biroului de Intervenţie Rapidă, numiţii M.N., în vârstă de 17 ani şi R.A., de 18 ani, au fost reţinuţi, încătuşaţi şi predaţi poliţiştilor din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Poliţia Locală Ploieşti condamnă săvârşirea unor astfel de fapte şi face apel la spiritul civic al cetăţenilor, cărora le recomandă să semnaleze Dispeceratului instituţiei, la numărul de telefon 0244/954, pe adresa de e-mail office@polocploiesti.ro sau poliţiştilor locali aflaţi în patrulare, orice încălcare a regulilor sociale, a ordinii şi liniştii publice.

 

Sursă:Comunicat POLIŢIA LOCALĂ PLOIEŞTI

Foto ilustrativ