IJP PRAHOVA.„ACŢIUNI ÎN SISTEM INTEGRAT, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR” 30 iunie – 2 iulie a.c.
” În acest sfârşit de săptămână, în perioada 30 iunie – 2 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, împreună cu reprezentanţii celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, au continuat acţiunile cu efective mărite, pentru siguranţa publică din judeţ. 
Activităţile desfăşurate au vizat atât adresarea unor recomandări cetăţenilor pentru prevenirea faptelor şi comportamentelor antisociale, în vederea reducerii riscului de victimizare, cât şi combaterea abaterilor de la lege. 
Reamintim faptul că în cadrul acţiunilor au participat poliţişti ai structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, crimă organizată, acţiuni speciale, arme şi explozivi, siguranţa şcolară, dar şi ai compartimetului de prevenire a criminalităţii.
Acţiunile au fost desfăşurate în sistem integrat, prin intervenţii prompte în zone şi locuri de interes.
În cadrul celor 27 de acţiuni punctuale au fost constituite 116 de filtre rutiere pe principalele artere de circulaţie,
au fost legitimate peste 4.000 de persoane şi verificate peste 1500 de autovehicule.
Totodată, în cadrul activităţilor au fost controlate 60 de unităţi comerciale, fiind confiscate şi bunuri în valoare de aproximativ 2.000 de lei.
Pentru neregulile descoperite s-au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 340.000 de lei, dintre care 150 au fost pentru nerespectarea legislaţiei privind ordinea publică, 700 pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, iar celelalte pentru încălcarea altor norme legale.
În cadrul filtrelor rutiere constituite, s-a procedat la testarea conducătorilor auto din punct de vedere al prezenţei în organism a alcoolului sau a unor substanţe interzise, dar şi la efectuarea de verificări în vederea descoperirii şi ridicării unor bunuri rezultate din comiterea de infracţiuni.
Astfel, 1.300 de persoane au fost testate cu dispozitivele alcooltest şi 80 au fost testate cu cele DrugTest, fiind constatate şi 9 infracţiuni la regimul rutier.
Totodată, în cele trei zile de acţiune, au fost reţinute 40 de permise de conducere, 19 pentru depăşirea limitelor de viteză, 5 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 5 pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive şi celalalte pentru alte abateri.
În plus, poliţiştii au retras 49 de certificate de înmatriculare.
Acţiunile poliţiştilor pentru siguranţa publică continuă şi în perioada următoare.”
Foto:IJP PH