Infracţiuni la regimul rutier în judeţul Prahova.24-25 iunie 2023
La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 08.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada G-ral Eremia Grigorescu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 56 de ani, din municipiu. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Cocorăştii Colţ au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale, produs în afara comunei Tinosu, pe DJ 140. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde, din primele verificări s-a stabilit faptul că un bărbat în vârstă de 29 de ani, din comuna Blejoi, în timp ce se deplasa pe DJ 140, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi pătruns pe terenul viran aferent sensului său de mers. 
La testarea cu aparatul etilotest a acestuia, aparatul a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
La data de 24 iunie a.c., în jurul orei 22.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, produs pe DJ 140, în comuna Puchenii Mari. 
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au constatat faptul că un un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Gorgota, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 140, ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare şi ar fi intrat în coliziune cu un autoturism care se afla staţionat, ulterior acesta din urmă fiind proiectat într-un alt autoturism staţionat, care la rândul său a fost proiectat în gardul unui imobil. 
În urma accidentului, bărbatul a suferit vătămări corporale, necesitând transportarea la o unitate medicală, în vederea acordării îngrijirilor necesare.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest,  rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În dimineaţa zilei de ieri, 25 iunie a.c., în jurul orei 07.30 poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei staţiunii Buşteni, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe Drumul Naţional 1, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 31 de ani, din judeţul Călăraşi. 
Astfel, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Ulterior, în jurul orei 07.45, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră în municipiu, au oprit, pentru control, pe strada Mărăşeşti, un moped condus de un bărbatul în vârstă de 66 de ani, din Ploieşti. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează cu permisul de conducere reţinut. 
De asemenea, tot din verificări, a reieşit faptul că mopedul în cauză nu este înregistrat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată şi punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
 
La data de 25 iunie a.c., în jurul orei 12.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Bulevardul Republicii din municipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani, din municipiul Câmpina, care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu o viteză peste limita legală.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Bulevardul Carol I, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiu. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul figurează cu permisul de conducere reţinut. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană a cărei exercitare a dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Seara trecută, în jurul orei 21.15, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce acţionau pe linie rutieră în comuna Brazi, au oprit, pentru control, pe strada Teilor, un autoturism condus de un bărbat în  vârstă de 51 de ani, din comuna Şirna, care avea montate plăcuţe cu numere provizorii de circulaţie. 
La solicitarea documentelor personale şi ale autoturismului, poliţiştii au constatat faptul că valabilitatea numerelelor provizorii de circulaţie ale autotursimului figurează ca fiind expirată de la începutul lunii în curs. 
În cauză, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea sau punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.
 
Foto ilustrativ