IJP PRAHOVA.ACŢIUNE RUTIERĂ CU FORŢE MĂRITE PE DRUMURILE NAŢIONALE 1 B ŞI 1 D
Ieri, 22 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova- Serviciului Rutier Prahova au organizat şi desfăşurat o acţiune cu forţe mărite la care au participat şi poliţişti ai Serviciului Rutier Buzău, pe Drumurile Naţionale 1 B şi 1 D, pe raza de competenţă a fiecărui judeţ, în punctele cu risc ridicat de producere de accidente. 
Obiectivul acţiunii a fost acela de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe Drumurile Naţionale din cele două judeţe, prin depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, această cauză regăsindu-se printre cele 5 cauze generatoare de accidente rutiere, la nivelul judeţului Prahova. 
În cadrul acţiunii care s-a desfăşurat pe două intervale orare, poliţiştii celor două servicii au constatat, în total, 180 de contravenţii, 130 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 3 conducători auto au fost depistaţi pe Drumurile Naţionale 1 B şi 1 D circulând cu mai mult de 50 km/h, peste limita legală. 
Totodată, pentru neregulile constatate au fost reţinute 3 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum şi 3 certificate de înmatriculare. 
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 67.000 lei. 
Prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special depistarea persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, a substanţelor psihoactive, precum şi a celor care nu respectă regimul legal de viteză se numără printre obiectivele poliţiştilor rutieri prahoveni, iar monitorizarea drumurilor publice din judeţ, se face în mod constant de către aceştia, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ