Prahova.Rezultatele controalelor din trafic din data de 21 iunie 2023
Controalele în trafic în vederea depistării celor care conduc sub infleunţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive continuă pe drumurile publice din judeţ. Alţi patru prahoveni au fost depistaţi la volan sub influenţa alcoolului. Trei dintre aceştia au rămas fără permis de conducere, cel de-al patrulea aflându-se la volan, fără a avea acest drept. 
În dimineaţa zilei de ieri, 21 iunie a.c., în jurul orei 08.45, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acţionând în satul Lacul Turcului,  au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturism care a fost înregistrat circulând cu viteza de 78 km/h, într-o zonă cu limita legală de 50 de km/h. 
La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din comuna Balta Doamnei, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
 
Ulterior, în jurul orei 09.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza oraşului, au observat cum conducătorul unui autoturism a intrat în coliziune cu alte două autoturisme, care se aflau staţionate, în afara părţii carosabile.
În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat ca fiind un bărbat în vârstă de 45 de ani, din oraş, care emana halenă alcoolică.  
La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat,  motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În urma coliziunii nu au rezultat victime. 
 
La data de 21 iunie a.c., în jurul orei 23.30, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Bulevardul Republicii din comună, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Ariceştii-Rahtivani. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În toate cauzele, au fost întocmite dosare penale în care se efectuează cercetări sub ascpectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. 
 
Noaptea trecută, în jurul orei 01.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza de competenţă, au oprit, pentru control, pe strada Mărăşeşti, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 19 ani, din oraşul Boldeşti-Scăeni. 
Având în vedere faptul că tânărul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
 
Sursă:IPJ Prahova