Infracţiuni constatate de poliţiştii prahoveni în zilele de 17 şi 18 iunie. Un prahovean a fost reţinut pentru 24 de ore
La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 8.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 100D, în localitatea Băneşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 34 de ani, din comună. 
Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la o substanţă psihoactivă, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. 
 
La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 17.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DJ 230, în localitatea Ceraşu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din comună.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Ulterior, în jurul orei 18.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Calea Doftanei din muncipiu, au oprit, pentru control, un autoturism condus de o femeie în vârstă de 33 de ani, din municipiu. 
Întrucât conducătoarea auto manifesta un comportament suspect, a fost testată cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.
Şi în această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.
 
În dimineaţa zilei de 18 iunie a.c., în jurul orei 07.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce acţionau pe linia combaterii conducerii de autovehicule de către conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au oprit, pentru control, pe DJ 102 B, în comuna Poseşti, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Starchiojd. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Ulterior, în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Drajna, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră au oprit, pentru control, tot pe DJ 102 B, în comuna Poseşti, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 75 de ani, din municipiul Bucureşti. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În jurul orei 15.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Breaza, au fost sesizaţi despre faptul că pe strada Mureşului, din oraş, un autoturism ar fi intrat într-un şanţ, fiind posibil ca şoferul acestuia să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraş, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, aducându-i-se la cunoştinţă că urmează să fie condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Întrucât traficul era îngreunat în zonă, fiind o porţiune îngustă, poliţistul a fluidizat, pentru scurt timp, traficului rutier, moment în care, profitând de moment, bărbatul ar fi fugit în zona împădurită de lângă drum, sustrăgându-se astfel de la prelevarea de mostre biologice de sânge. 
Având în vedere acest aspect, s-a format echipă operativă, în vederea depistării bărbatului, acesta fiind găsit la scurt timp. 
În urma depistării, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
Tot ieri, 18 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe strada Enăchiţă Văcărescu, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula către strada Malu Roşu. 
La volan, a fost identificat un tânăr în vârstă de 20 de ani, din municipiul Ploieşti, care prezenta un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Ulterior, la scurt timp,  în jurul orei 17.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe Drumul Naţional 1 B, în comuna Chiţorani, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe direcţia Ploieşti către Buzău. 
La volan, a fost identificat un tânăr în vârstă de 25 de ani, din municipiul Bucureşti, care prezenta un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Ulterior, a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice. 
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Noaptea trecută, în jurul orei 04.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizaţi despre faptul că pe Drumul Naţional 1, în orasul Buşteni s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. 
În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului unde, din verificări au stabilit faptul că în accident a fost implicat un autoturism, condus de un bărbat în vârstă de 61 de ani, care ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi semiremorcă, ulterior, în urma impactului, autoturismul fiind proiectat într-un alt ansamblu de vehicule. 
În urma accidentului rutier nu au rezultat victime. 
Cei trei conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în cazul celor doi conducători de ansambluri de vehicule, iar în cazul conducătorului autoturismului, aparatul a indicat valoarea de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursă:Comunicat IJP Prahova
Foto ilustrativ