CONCERT CARITABIL - PENTRU SPITALUL COPIILOR PLOIESTI.COMUNICAT DE PRESĂ AL STRUCTURILOR MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE ALE JUDEŢULUI PRAHOVA
Structurile Ministerului Afacerilor Interne ale judeţului Prahova vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă şi pentru prevenirea consumului sau traficului de droguri, cu ocazia concertului caritabil ce va avea loc, mâine 16 iunie, incepând cu ora 18, pe stadionul "Ilie Oană" din municipiul Ploieşti.
Având în vedere faptul că la acest concert sunt aşteptate aproximativ 15000 persoane, pentru buna desfăşurare a acestui eveniment, structurile Ministerului Afacerilor Interne ale judeţului Prahova au luat măsuri sporite de siguranţă pentru publicul participant, astfel încât să preîntâmpinăm orice incident de securitate.
Pentru aceasta, peste 250 de jandarmi, poliţişti şi pompieri, sprijiniţi de agenţii de securitate, se vor ocupa de supravegherea concertului şi a zonelor din proximitatea acestuia, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru prevenirea oricăror situaţii de urgenţă dar şi pentru prevenirea consumului sau traficului de droguri.
I.J.J. PRAHOVA
Pentru a vă bucura pe deplin de acest eveniment, Jandarmeria Prahova vă transmite următoarele precizari şi recomandări:
Pe timpul desfăşurării concertului, jandarmii vor acţiona prin intermediul dispozitivelor de siguranţă publică, ce vor fi constituite atât în interiorul stadionului cât şi în zona de proximitate a acestuia, pentru asigurarea ordinii şi linistii publice, dar şi pentru descurajarea celor care intenţionează să comită fapte antisociale.
De asemenea, vor fi constituite echipe de specialişti şi de intervenţie, în măsură să acţioneze imediat pentru soluţionarea oricăror situaţii deosebite ce pot aparea cu ocazia afluiri-defluirii participanţilor sau pe timpul desfăşurării concertului.
Vom avea prezente şi echipe de dialog, atât în incinta stadionului cât şi în zonele adiacente acestuia, menite să îndrume spectatorii şi să îi sprijine cu toate informaţiile necesare, astfel încât să gestionam orice eventuale incidente.
În ceea ce priveşte accesul la concert, acesta se va face începând cu ora 15.30 pentru posesorii tuturor categoriilor de bilete, prin punctele de acces amenajate pe strada Stadionului, strada Alexandru Vlahuţă şi strada Mihai Bravu.
Persoanele care au achiziţionat bilete la nivelul terenului, vor putea intra doar prin două puncte de acces: dinspre strada Alexandru Vlahuţă şi dinspre strada Mihai Bravu.
Pentru a se evita posibilele aglomerări, vă recomandăm să vă îndreptaţi doar către punctul de acces aferent zonei pentru care aţi achiziţionat biletul, semnalizat în acest sens.
Accesul la concert va fi permis doar pe baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Biletul va trebui păstrat pe toata durata concertului.
Biletul achiziţionat pentru acest concert permite accesul o singura dată în stadion, până la finalul concertului.
Cei care părăsesc zona de concert şi doresc să reintre, vor fi nevoiţi să cumpere un bilet nou.
Biletul nu poate fi înlocuit dacă este pierdut, furat sau distrus. De asemenea, biletul nu poate fi revândut. Dorim să precizăm faptul că reproducerea biletelor este ilegală, sens în care vă îndemnam să achiziţionaţi bilete numai din locurile autorizate.
Odată intraţi în spaţiul de concert, este necesar ca spectatorii să localizeze cea mai apropiată ieşire faţă de sectorul în care au alocate biletele, în vederea unei posibile evacuări din incinta stadionului, în cazul unor situaţii de urgentă.
Nu este recomandată participarea la eveniment a copiilor mai mici de 12 ani, din cauza sunetului foarte puternic. Dacă veţi alege să veniţi însoţiti de către cei mici, vă recomandăm să asiguraţi copiilor căşti de protecţie. Minorii trebuie obligatoriu să fie însoţiţi de către un adult. 
Pentru copii, este necesar să achiziţionaţi bilete de acces.
În zona de concert va fi permis accesul cu:
-aparate de filmat sau fotografiat;
-brichete;
-insulină sau spray inhalator pentru astm;
-dar şi medicamente cu maxim o doză zilnică(doar dacă sunt însoţite de reţetă, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acestora).
Foarte important de reţinut este faptul ca la acest eveniment NU va fi permis accesul cu:
-băuturi şi produse alimentare achiziţionate din afara perimetrului stadionului;
-sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, deodorante), bidoane de plastic, doze de aluminiu;
-bannere, spray-uri, lasere;
-scaune;
-umbrele;
-animale de companie;
-rucsacuri sau alte bagaje voluminoase;
-căşti de motociclist;
-selfie stick-uri.
Jandarmeria Prahova vă informează că în conformitate cu prevederile legale, este interzisă participarea la acest concert a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a evenimentului.
Un aspect foarte important de reţinut, este faptul că din raţiuni de securitate şi în conformitate cu prevederile legale, pentru siguranţa publicului şi buna desfăşurare a concertului, tuturor participanţilor le va fi efectuat control corporal amănunţit de cştre agenţii de securitate prezenţi la intrarile în incinta stadionului, cu scopul de a preveni introducerea a oricăror obiecte interzise prevăzute de actele normative în vigoare.
Având în vedere necesitatea acestui tip de control şi numărul foarte mare al publicului participant, vă recomandăm să ajungeţi din timp la eveniment, pentru a nu se creea aglomerari de persoane la intrarile în incinta stadionului.
Referitor la achiziţionarea băuturilor şi produselor alimentare in interiorul stadionului, veţi putea achizitiona, băuturi răcoritoare, apă, bere cu şi fără alcool, cafea şi gustări, doar cu numerar. În ceea ce priveşte băuturile, acestea vor fi servite numai la pahar. Menţionăm faptul că nu este posibilă plata cu cardul sau prin alte modalităti.
Reamintim faptul că nu se va permite accesul la concert cu produse alimentare sau băuturi de orice fel, din afara stadionului.
Având ca referinţă numărul foarte mare de spectatori aşteptaţi, şi faptul că pe străzile adiacente circulaţia auto va fi restricţionată, pentru a ajunge la stadion le recomandăm tuturor persoanelor să folosească mijloacele de transport în comun.
În situaţia în care participanţii vor folosi mijloacele proprii de transport, îi îndemnăm să le parcheze pe străzi cat mai îndepărtate de stadion.
Vă aducem în atentie faptul ca pe timpul spectacolului se vor folosi lumini stroboscop care pot dauna persoanelor cu epilepsie fotosensibilă.
De asemenea, fumatul este strict interzis în incinta stadionului, cu excepţia zonelor special amenajate şi marcate.
Nerespectarea acestei reguli, atrage după sine sancţionarea contravenţională.
Totodată, vă rugăm să respectaţi indicaţiile forţelor de ordine, să cooperaţi şi să evitaţi implicarea în conflicte de orice natură.
Menţionăm faptul că orice încălcare a prevederilor legale în vigoare va fi sancţionată cu fermitate de către forţele de ordine.
Pe timpul desfăşurării concertului caritabil, Jandarmeria Prahova vă propune un parteneriat de securitate, invitându-vă să vă adresaţi cu încredere celui mai apropiat reprezentant al Jandarmeriei, de fiecare dată când ceva vi se va părea suspect sau veţi observa producerea unor fapte de natură antisocială.
I.P.J. PRAHOVA
Astfel, efectivele din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, combatere a crimei organizate, rutieră, acţiuni speciale şi arme, substanţe periculoase vor asigura o prezenţă vizibilă atât în cadrul concertului, cât şi în proximitatea acestuia, pentru prevenirea oricăror incidente antisociale, dar şi pentru a interveni într-o manieră promptă în cazul unor posibile situaţii care se află în competenţa de gestionare a poliţiei.
Poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier, dar şi în scopul depistării şi tragerii la răspundere penală a celor care conduc sub influenţa substanţelor psihoactive, dar şi a băuturilor alcoolice.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova recomandă conducătorilor auto să evite deplasarea în zona concertului, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia.
Totodată, poliţiştii rutieri solicită conducătorilor de autovehicule: 
Să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate;
Să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de participanţi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic;
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.
Participanţii care vin însoţiţi de minori sunt rugaţi să acorde o atenţie sporită acestora.
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova îi sfătuiesc pe părinţi să discute deschis, să-i înveţe pe copii cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, să se asigure că aceştia cunosc numele complet al părinţilor, numărul de telefon, precum şi adresa acestora.
Învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă!
Nu-i trimiteţi singuri să cumpere ceva!
Învăţaţi-i că, în cazul în care se pierd, nu trebuie să încerce singuri să-şi caute părinţii!
Dacă s-au pierdut, învăţaţi-i să apeleze la un poliţist, o vânzătoare sau un adult însoţit de un copil.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112.
I.S.U. PRAHOVA
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Şerban Cantacuzino” al Judeţului Prahova dispune măsurile necesare pentru ca evenimentul din data de 16 iunie 2023, care se va desfăşura pe Stadionul ”Ilie Oană” din municipiul Ploieşti, să aibă loc în depline condiţii de siguranţă.
În vederea menţinerii climatului de normalitate pentru participanţi, vom avea angrenate forţe şi mijloace pregătite să furnizeze răspunsul eficient în cazul producerii unui incendiu, pentru acordarea primului ajutor calificat şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă, respectiv evacuarea în situaţii de urgenţă a persoanelor aflate în dificultate.
În acest context, în locaţia menţionată, vor fi dislocate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, încadrate cu un ofiţer şi 14 subofiţeri. De asemenea, unităţile operative de la nivelul municipiului Ploieşti vor fi mobilizate pentru a asigura suplimentarea forţelor de intervenţie, în cazul producerii situaţiilor de urgenţă pe timpul desfăşurării evenimentului vizat.
Pentru ca acest eveniment, care are menirea de a aduce o schimbare în bine pentru comunitatea noastră, să nu fie umbrit de producerea unor situaţii de urgenţă, ISU Prahova aminteşte publicului că are următoarele obligaţii:
să respecte normele generale de apărare împotriva incendiilor;
să nu introducă sau să nu încerce introducerea pe stadion a unor obiecte specifice: făclii, artificii, petarde, torţe, recipienţi, materiale incendiare ori fumigene, substanţe toxice ori altele asemenea ce pot favoriza producerea şi propagarea incendiilor; 
să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, semnele, afişele, marcajele sau altele asemenea, destinate apărării împotriva incendiilor; 
să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor aflate în incinta stadionului.
A.N.A. - C.R.P.E.C.A. PLOIESTI
Cu ocazia desfăşurării „Concertului Caritabil – Pentru Spitalul Copiilor Ploieşti”, specialişti din cadrul CPECA Prahova, cu sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, vor realiza, premergător evenimentului, o sesiune de informare şi instruire pentru personalul de securitate, organizatori, manageri şi voluntari, având ca temă “Efectele, riscurile şi consecinţele asociate consumului de droguri asupra organismului, substanţe şi semne de recunoştere ale consumului, prevenirea supradozelor şi deceselor asociate consumului de droguri”.
Pentru a petrece în siguranţă, vă recomandăm să manifestaţi prudenţă în relaţiile cu persoanele necunoscute, să nu consumaţi băuturi din sticle deja desfăcute, să supravegheaţi prepararea băuturilor solicitate, sa fiţi atenţi la prieteniile ocazionale şi să nu daţi curs conflictelor spontane. Cele mai frumoase amintiri sunt cele pe care ţi le aminteşti a doua zi.
De asemenea, reamintim că substanţele psihoactive acţionează asupra sistemului nervos central cu efecte atât asupra stării fizice, cât şi psihice, modifică senzaţiile şi percepţiile, atenţia şi gândirea şi generează tulburări în întreaga viaţă afectivă, emoţională, dar şi în comportamentul celor ce le consumă.
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Prahova reaminteşte faptul că Agenţia Naţională Antidrog oferă, gratuit şi confidenţial, servicii de informare, evaluare, consiliere şi asistenţă specializată medico-psiho-socială, pentru consumul şi dependenţa de droguri.
În cazul unor situaţii deosebite, puteţi apela Tel. Verde: 0800 870 070 sau numărul unic de urgenţă 112.
Vă dorim să vă bucuraţi în siguranţă de acest eveniment!
Forţele de ordine vor fi prezente pentru a acţiona cu operativitate în sprijinul dumneavoastră!