Poliţiştii locali din Ploieşti caută un bărbat care circula  cu motocicleta în zona pietonală din centrul oraşului

În urma apariţiei în mediul online, a unor înregistrări foto/video în care un tânăr se deplasează cu motocicleta în zona pietonală din centrul municipiului, Poliţia Locală Ploieşti a identificat proprietarul vehiculului, în persoana numitului D.E., în vârstă de 56 ani, domiciliat în com. Târgşoru Vechi, jud. Prahova.

În temeiul art. 39 din O.U.G. nr. 195/2002 republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, a fost demarată procedura privind comunicarea de către proprietar a datelor de identificare ale persoanei care a condus vehiculul respectiv.

 În cazul necomunicării datelor solicitate sau al informării eronate, proprietarul vehiculului riscă amendă cuprinsă între 1305 şi 2900 lei, iar sancţiunea aplicabilă conducătorului vehiculului este amenda de la 250 la 1000 lei.

Poliţia Locală Ploieşti condamnă astfel de comportamente care încalcă normele de convieţuire socială, pentru descurajarea acestora recomandând cetăţenilor să apeleze Dispeceratul instituţiei, la numerele de telefon 0244/954, 0244/513.255, pentru a se interveni cu operativitate, în timp real şi pentru a se preveni săvârşirea faptelor de natură contravenţională.

Comunicat POLIŢIA LOCALĂ PLOIEŞTI