Poliţiştii prahoveni au organizat şi desfăşurat acţiuni rutiere, în mai multe zone din judeţ, pe tot parcursul zilei de 7 iunie a.c.

Ieri, 7 iunie a.c., poliţiştii prahoveni au organizat şi desfăşurat acţiuni rutiere, în mai multe zone din judeţ, pe tot parcursul zilei.

Astfel, poliţiştii Serviciului Rutier, cei ai Poliţiilor municipale Ploieşti şi Câmpina, ai Poliţiilor oraşelor Băicoi, Buşteni, Boldeşti-Scăeni, Vălenii de Munte şi cei ai Secţiilor Rurale de Poliţie Floreşti, Valea Doftanei şi Cocorăştii Colţ au acţionat, în principalele zone cu risc rutier pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare.

Un accent deosebit a fost pus pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, precum şi pentru prevenirea şi combaterea abaterilor săvârşite de pietoni şi de conducătorii de biciclete/trotinete.

În cadrul acţiunilor desfăşurate pe raza de competenţă a structurilor mai sus menţionate au fost oprite, pentru control, în trafic peste 350 de autovehicule.

Astfel, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influenţa alcoolului au fost efectuate aproximativ 200 de testări cu aparatele etilotest.

În urma activităţilor, poliţiştii au aplicat, în total, 255 de sancţiuni contravenţionale, dintre care, mai mult de 60 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 30 pietonilor indisciplinaţi şi 40 bicicliştilor pentru diferite abateri săvârşite.

Valoarea tuturor sancţiunilor este de peste 136.700 lei.

Totodată, 4 conducători auto au rămas fără permis de conducere, poliţiştii reţinând şi două certificate de înmatriculare.

Totodată, cu ocazia constatării unor încălcări ale normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii prahoveni au aplicat şi 35 de sancţiuni contravenţionale conform Legii nr.61/1991 R.

Poliţiştii prahoveni desfăşoară permanent activităţi pentru reducerea riscului victimal ca urmare a accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere în vigoare.

Respectarea regulilor de circulaţie salvează vieţi! Fiţi responsabili în trafic!

 

Sursă:IJP PH

Foto ilustrativ