Prahova.Infracţiuni la regimul rutier.7 iunie 2023
La data de 7 iunie a.c., în jurul orei 10.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe Drumul Naţional 1, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 71 de ani, din municipiul Bucureşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul deţine permis de conducere emis de autorităţile din Statele Unite ale Americii, fără însă a deţine permis de conducere internaţional, obligatoriu pe teritoriul României.
De asemenea, în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză aparţine unui bărbat în vârstă de 56 de ani din judeţul Dâmboviţa.
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea, pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
Seara trecută, în jurul orei 19.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni, au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Lipăneşti, circulă un autovehicul care are o deplasare sinuoasă, fiind posibil ca şoferul acestuia să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. 
În baza sesizării, poliţiştii au identificat şi oprit, în trafic, pentru control, autovehiculul în cauză, constatând faptul că la volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Bălţeşti. 
Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
IPJ PRAHOVA
 
Foto ilustrativ