JUDEŢUL PRAHOVA.Infracţiuni la regimul rutier. Un bărbat a fost reţinut
 
La data de 5 iunie a.c., în jurul orei 11.15 , poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acţionând pe Bulevardul Bucureşti, au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturism care a fost înregistrat circulând cu viteza de 109 km/h, într-o zonă cu limita legală de 50 de km/h. 
La volan, a fost identificat un bărbat în vârstă de 50 de ani, din judeţul Dâmboviţa, care emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
Astfel, în baza probatoriului administrat, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura reţinerii, urmând ca azi să fie prezentat unităţii de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.  
În cauză, cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Seara trecută, în jurul orei 22.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza comunei Păuleşti, au oprit, pentru control, pe strada Mărgăritareleor, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comună. 
Având în vedere faptul că bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
Totodată, ci ocazia verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ/MEDIAFAX.ro