COMUNICAT D.G.A.S.P.C. PRAHOVA.  ”Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii”

 

În fiecare an, în data de 4 iunie este celebrată Ziua internaţională a copiilor victime ale agresiunii, la iniţiativa Organizaţiei Naţiunilor Unite. Această zi atenţionează asupra acţiunilor concertate pe care statele lumii şi fiecare cetăţean în parte trebuie să le întreprindă pentru a stopa violenţele şi agresiunile comise împotriva copiilor.

Începând cu anul 2006 data de 5 iunie a devenit Ziua împotriva Violenţei asupra Copilului în România, în scopul conţientizării şi prevenirii abuzurilor şi neglijării copilului în societatea românească.

De asemenea, în fiecare an, în ziua de 12 iunie este marcată Ziua mondială pentru combaterea exploatării prin muncă a copiilor.

Pentru a sublinia importanţa acestor zile speciale din luna iunie dedicate copiilor, în unităţile de protecţie şi în centrele de zi din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova sunt organízate activităţi în cadrul cărora sunt prezentate informaţii şi se dezbat subiecte despre aceste fenomene care afectează viaţa copiilor. În toate activităţile se urmăreşte identificarea problemelor şi abordarea individuală şi în grup a tuturor aspectelor legate de formele violenţei şi agresiunii. De asemenea, prin intermediul acestor acţiuni se doreşte crearea unui eveniment ”Zilele faptelor bune”, cu prilejul căruia copiii vor realiza desene tematice şi vor scrie mesaje prin care să transmită gânduri frumoase pentru toţi copiii care trebuie să crească şi să se dezvolte într-un mediu de siguranţă şi încredere.

Orice copil are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migraţiei ilegale şi a violenţei.