Infracţiuni la regimul rutier  în judeţul Prahova
 
La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 00.30, poliţiştii din cadrul Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat, în trafic, un autoturism care a fost dat în atenţie în cadrul dispeceratului Poliţiei municipiului Ploieşti întrucât existau indicii că la volanul acestuia s-ar afla o persoană sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Astfel, autoturismul în cauză a fost interceptat şi oprit pe strada Nicopole, din municipiul Ploieşti, la volan aflându-se un bărbat în vârstă de 45 de ani, din municipiul Ploieşti. 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 07.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Mărăşeşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Târgşoru Vechi. 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
La data de 4 iunie a.c., în jurul orei 12.30, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza staţiunii, poliţiştii din cadrul Poliţiei staţiunii Sinaia, au identificat pe strada Calea Moroieni, din staţiune, un autoturism despre care existau indicii că efectuează transport public de persoane, contracost, ilegal. 
În urma discuţiilor purtate atât cu conducătorul auto cât şi cu pasagerii, a reieşit faptul că cei trei pasageri, urmau să achite o sumă de bani pentru transportul rutier către Platoul Bucegi, fără ca bărbatul să fie autorizat în a transporta persoane. 
Având în vedere aspectele constatate, faţă de bărbatul în cauză a fost luată măsura sancţionării sancţionării contravenţionale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare. 
Ulterior, în jurul orei 17.30, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi pe linie rutieră pe raza municipiului, au oprit, pentru control, pe strada Ştrandului, un autoturism care avea montate plăcuţe cu numere provizorii de circulaţie. 
La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din comuna Filipeştii de Pădure. 
Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că numărul provizoriu de circulaţie figurează ca fiind expirat. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 
 
În jurul orei 23.00, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale de Poliţie Blejoi, au fost sesizaţi prin apel 112 de către un bărbat, despre faptul că în timp ce se deplasa cu un autoturism pe DJ 102, în comuna Păuleşti ar fi fost şicanat, în trafic, de către un conducător auto. 
În baza sesizării, poliţiştii deplasaţi în zona indicată au depistat în trafic autoturismul în cauză, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 35 de ani, din municipiul Bucureşti. 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală. 
 
În cursul nopţii trecute, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în baza unor informaţii deţinute cu privire la faptul că o persoană conduce un autoturism fără permis de conducere şi sub influenţa băuturilor alcoolice, s-au deplasat în comuna Jugureni în vederea depistării acesteia. 
În jurul orei 01.30, poliţiştii au observat autoturismul în cauză ce se deplasa din direcţia satului Boboci către Valea Scheilor, fiind efectuat semnalul regulamentar de oprire. 
La vederea echipajului de poliţie, conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, motiv pentru care, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. 
Ulterior, conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. 
Astfel, în autoturism au fost identificaţi doi tineri cu vârstele de 19, respectiv 20 de ani care au refuzat transportul la o unitate medicală. 
În urma investigaţiilor efectuate poliţiştii au constatat faptul că la volan se afla tânărul de 20 de ani, iar celălalt i-ar fi încredinţat autoturismul în cauză. 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.61 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că tânărul de 20 de ani din comuna Călugăreni nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere unei persoane care nu deţine permis de conducere.
 
Foto ilustrativ