Un  ploieştean care arunca gunoaie pe marginea drumului a fost amendat de Poliţia Locală Ploieşti (video)
 
Pentru abandonarea deşeurilor pe domeniul public, numitul R.V., domiciliat în municipiul Ploieşti, a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei, în temeiul prevederilor H.C.L. nr. 34/2019 referitoare la modificarea şi completarea H.C.L. nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare în municipiul Ploieşti.
Acesta a fost văzut de un cetăţean în seara zilei de 29 mai 2023, în jurul orelor 22:30, în timp ce depozita deşeuri pe strada Rudului, iar în urma vizualizării imaginilor transmise Poliţiei Locale Ploieşti, a fost identificat şi sancţionat conform prevederilor legale.
Poliţia Locală Ploieşti face apel la spiritul civic al cetăţenilor, cărora le recomandă să semnaleze Dispeceratului instituţiei, la numărul de telefon 0244/954, pe adresa de e-mail office@polocploiesti.ro sau poliţiştilor locali aflaţi în patrulare, orice încălcare a regulilor sociale, a ordinii şi liniştii publice.
Reamintim că pentru abandonarea de deşeuri menajere şi asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale din construcţii, electrocasnice şi mobilier scos din uz pe domeniul public, sancţiunea aplicabilă - prevăzută de hotărârea mai sus menţionată - este amenda cuprinsă între 500 şi 1000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 1000-2500 lei pentru persoanele juridice.
Sursa:Comunicat Poliţia Locală Ploieşti