Abaterile pietonilor şi conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor, în atenţia poliţiştilor  prahoveni
La data de 26 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au acţionat, pe raza municipiului, pentru a determina conducătorii de autovehicule, precum şi pietonii să conştientizeze importanţa şi necesitatea respectării prevederilor legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice. 
Obiectivul acţiunii a vizat reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, precum şi pe fondul traversării neregulamentare a părţii carosabile de către pietoni. 
În cadrul acţiunii, poliţiştii au oprit, pentru control peste 100 de autoturisme şi au legitimat aproximativ 115 persoane. 
De asemenea, au fost efectuate şi aproximativ 30 de testări cu aparatul etilotest. 
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 13.800 de lei. 
Din cele 29 de sancţiuni, 12 au fost aplicate conducătorilor auto care nu au acordat prioritate pietonilor care aveau acest drept, una pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept, precum şi una pentru constatarea unei traversări neregulamentare a părţii carosabile. 
În total, au fost reţinute 14 permise de conducere, unul dintre ele fiind reţinut pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. 
Pietoni, fiţi responsabili întotdeauna când traversaţi strada! 
Conducători auto, circulaţi întotdeauna cu prudenţă, mai ales în apropierea trecerilor de pietoni! Când nu sunteţi la volan, şi voi sunteţi pietoni!
 
Sursă:IJP PH