Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova .SĂPTĂMÂNA „PREVENIRII CRIMINALITĂŢII” – PREVENIREA INFRACŢIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI(video)
"Ai grijă de buzunarul tău!"
 
În continuarea activităţilor desfăşurate cu ocazia săptămânii „Prevenirii Criminalităţii”, ziua de miercuri, 24 mai, a fost dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului.
 
În acest sens, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, au organizat acţiuni preventive pe traseele mijloacelor de transport în comun din municipiul Ploieşti, oferind cetăţenilor informaţii despre măsurile de prevenire pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din buzunare, poşete sau genţi.
 
Poliţiştii şi-au propus să conştientizeze interlocutorii că, întotdeauna, infractorii vor încerca să profite de oportunităţile de context, astfel că un portofel lăsat la vedere, un telefon în buzunarul de la spate, sau o geantă lăsată nesupravegheată oferă posibilitatea celor „certaţi cu legea” să acţioneze cu uşurinţă.
 
În cadrul acţiunii de ieri, poliţiştii au prezentat cetăţenilor întâlniţi în mijloacele de transport în comun un videoclip prin care sunt "ilustrate" cele mai cunoscute metode folosite de hoţii de furturi din buzunare/genţi.
 
Astfel, campania AI GRIJĂ DE BUZUNARUL TĂU iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova va rula pe monitoarele amplasate în majoritatea mijloacelor de transport în comun din municipiul Ploieşti, în speranţa că cetăţenii vor reţine informaţiile transmise de poliţişti şi vor deveni mai vigilenţi şi totodată mai preventivi.
 
Totodată, poliţiştii au desfăşurat o activitate informativ-preventivă şi în incinta unui centru de persoane vârstnice din municipiul Ploieşti, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare al cetăţenilor privind importanţa măsurilor de protejare a locuinţei.
 
În acest context, cetăţenii au fost informaţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din locuinţă, necesitatea adoptării unei atitudini prudente în raport cu locuinţa şi bunurile proprii, precum şi consecinţele neadoptării unor măsuri preventive fundamentale. 
 
De asemenea, au fost aduse în atenţie modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale.
 
Sursă:Comunicat  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova