Dosare penale întocmite de poliţiştii rutieri din Prahova
 
La data de 19 mai a.c., în jurul orei 9.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Blejoi au fost sesizaţi de către un poliţist local din localitatea Păuleşti despre producerea unui accident rutier cu pagube materiale.
Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au identificat autoturismul în cauză care prezenta mai multe avarii, conducătorul auto nefiind rănit.
Întrucât bărbatul în vârstă de 58 de ani emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.92 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
În jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti Scăieni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1A, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 35 de ani din municipiul Ploieşti.
Astfel, conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale şi ale vehicului condus, menţionând că nu le are asupra sa.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
În jurul orei 23.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi, în timp ce acţionau la intersecţia străzii Înfrăţirii cu DN1, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 29 de ani din municipiul Bucureşti.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că bărbatul figurează ca deţinător de permis de conducere, însă acesta este suspendat încă de la jumătatea lunii aprilie 2023.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul cu permisul de conducere suspendat.
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 4.00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Depoului au oprit pentru control un autoturism condus de o tânără în vârstă e 20 de ani din municipiu.
Întrucât aceasta manifesta un comportament suspect a fost testată cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa Amphetamine, ulterior fiind condusă la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ