Prahoveni depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihoactive, dar şi fără permis de conducere
 
La data de 18 mai a.c., în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina în  timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1-E60 au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani din Comarnic.
Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat pozitiv la substanţa amphetamine.
În jurul orei 16.00, şi poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Apostolache au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că ar fi fost implicat într-un accident cu pagube materiale.
Din primele date de la faţa locului, poliţiştii au constatat că un bărbat în timp ce se deplasa cu un autoturism pe o stradă din comuna Iordăcheanu, la un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de o femeie în vârstă de 32 de ani din comună.
Întrucât conducătoarea auto prezenta un comportament suspect a fost testată cu aparatul DrugTest care a indicat pozitiv la substanţa cannabis.
In cele două cazuri, persoanele au fost conduse la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
La data de 18 mai a.c., în jurul orei 13.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Buşteni în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe strada Gloriei din oraş au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 81 de ani.
 
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În jurul orei 16.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale.
Din primele date de la faţa locului a reieşit faptul că, un bărbat în vârstă de 29 de ani în timp ce se deplasa cu un autoturism pe o stradă din oraşul Slănic la un moment dat a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de o femeie.
În urma testării cu aparatul etilotest în cazul conducătorului auto rezultatul a fost de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cursul nopţii trecute, în jurul orei 1.00, poliţiştii Secţiei nr.2 de poliţie rurală Floreşti în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu în comuna Măgureni au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din comună.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0.52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În toate cele trei cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri în jurul orei 11.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Mizil în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au depistat în trafic un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că acesta figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ