„Cercul Faptelor Bune” ,ediţia a XV-a , miercuri, 24 mai, ora 17.30, la Schnitzel Haus – „Your Events” Păuleşti

 Te aşteptăm pe 24 mai, ora 18:00 la Ballroom “Your Events” (Schnitzel Haus Păuleşti) să participi la Cercul Faptelor Bune. Participarea este gratuită, dar ne va ajuta dacă vă înscrieţi la acest link =>https://forms.gle/WD7ACgQ8DY4oLtqD7.
 
Cercul Faptelor Bune se măreşte când se alătură oameni care privesc cu încredere şi speranţă la comunitatea pe care împreună reuşim să o schimbăm în bine.
 
Dacă doreşti să susţii cauzele, dar nu poţi participa la eveniment, poţi face donaţia ta în contul Fundaţiei Comunitare Prahova RO61 RNCB 0205 1348 8900 0001 deschis la Banca Comercială Română S.A.– Sucursala Prahova, cu numele proiectelor pe care doreşti să le susţii. 
 
Oferă 2 ore din timpul tău pentru a fi alături de oameni cărora le pasă, care cunosc şi susţin cauzele locale. 

Majoritatea dintre noi venim după orele de lucru, de aceea ţinuta este business casual. Participarea este gratuită. Poţi veni împreună cu prietenii care vor să ajute, dar poate nu au ştiut în cine să aibă încredere sau poate nu au avut timp să se implice mai mult.
Donaţia nu este obligatorie, poţi susţine cauzele cu care rezonaţi cu suma pe care o consideraţi necesară!

În deschidere ne vom bucura de un moment artistic deosebit, la final sărbătorim cu tombola, iar pe parcursul evenimentului vom descoperi poveştile cauzelor din comunitate, ale ambasadorilor şi oamenilor care îi susţin.
 
AGENDA EVENIMENTULUI
 
17.30 - 18.00 Primirea invitaţilor
18.00 - 18.20 Deschidere eveniment
18.10 - 18.20 Moment artistic (Nico - Nicoleta Matei)
18.20 – 18.30 Prezentare proiect ediţia XIV-a
18.30 – 18.35 Discurs „De ce donez?”
18.35 – 19.05 Prezentări proiecte
19.05 – 19.50 Donaţii live
19.50 – 20.30 Tombolă şi socializare
 
Moderator: Claudius Dociu

Cele trei cauze care au nevoie de suportul nostru.

3 recitaluri de muzică de cameră susţinute de 12 tineri muzicieni vor avea loc în Ploieşti, mulţumită proiectului “Anima” susţinut de Asociaţia Sync în cadrul Cercului Faptelor Bune, ediţia a XV-a. 
Din ce în ce mai puţini tineri aleg acest domeniu şi foarte mulţi se reorientează pe parcurs spre un altul. Motivele sunt numeroase: lipsa instrumentelor muzicale, extrem de costisitoare, lipsa partiturilor, lipsa oportunităţilor de exprimare artistică (recitaluri, concerte), precum şi lipsa posturilor vacante în cadrul orchestrelor profesioniste din ţară. Asociaţia Sync îşi doreşte să sprijine tinerii interpreţi de muzică clasică aflaţi la început de drum, oferindu-le oportunitatea de a-şi demonstra talentul şi măiestria în faţa publicului.

Cele 3 recitaluri vor fi susţinute şi în aer liber şi vor avea tematici şi decoruri inedite pentru ca publicul să aibă parte de o experienţă unică, atât muzicală, cât şi vizuală.

“Prin intermediul proiectului ne propunem să punem bazele unei comunităţi de tineri muzicieni de valoare. Ne dorim să construim o platformă de exprimare artistică pentru aceştia, în oraşul Ploieşti. Oraşului îi lipseşte impactul generaţiei tinere de artişti şi intelectuali”.
Poţi susţine încă de acum acest proiect donând aici =>
 https://mpy.ro/t1d5yzer

Copiii şi tinerii cu nevoi speciale de la Centrul de zi al Asociaţiei ASCHF-R Prahova  se vor reîntoarce la activităţi, mulţumită proiectului susţinut de Asociaţie în cadrul Cercului Faptelor Bune, ediţia a XV-a.
De-a lungul celor peste 30 de ani de activitate în Prahova, Asociaţia a desfăşurat activităţi de logopedie, kinetoterapie, informatică, desen, artizanat etc. în cadrul sediului asociaţiei, unde
funcţionează şi un Centru de Zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii.
Din luna februarie a acestui an, toate aceste activităţi cu tinerii şi copiii au fost întrerupte, centrala termică încetând să funcţioneze, din cauza vechimii sale.
Copiii şi tinerii care veneau la activităţi au nevoie de continuitate, de activităţi desfăşurate regulat, astfel că Asociaţia are nevoie urgentă de achiziţionarea unei noi centrale termice şi a caloriferelor pentru a putea relua activităţile din toamnă, în sezonul rece.
Poţi susţine încă de acum acest proiect donând aici => https://mpy.ro/t1d5yter
 
64 de copii din clasele 0-IV vor primi rechizite şi ghiozdane la începutul anului şcolar, graţie proiectului ”Aripi spre viitor„ susţinut de organizaţia Armata Salvării-Filiala Ploieşti , în cadrul Cercului Faptelor Bune, ediţia a XV-a.
Atunci când într-o familie nevoiaşă, veniturile sunt reduse şi din ele abia sunt acoperite hrana şi traiul de pe o zi pe alta, mersul la şcoală pentru copii nu este o prioritate.
Cu această situaţie se confruntă sute de familii din Ploieşti şi unele sate din împrejurimi, lucru pe care Armata Salvării l-a identificat în urma coordonării unui proiect after-school social desfăşurat 3 ani şi jumătate la centrul de zi al asociaţiei.
Astfel, pentru începutul anului şcolar 2023-2024, asociaţia Armata Salvării îşi propune să achiziţioneze ghiozdane echipate cu rechizite, prin care un număr de 64 de copii din 40 de familii nevoiaşe vor fi ajutaţi în demersul lor educativ.
"Mulţi copii din familiile favorizate nu merg la şcoală deoarece nu au echipament şcolar, haine, încălţăminte şi, de foarte multe ori, le lipseşte chiar şi o alimentaţie regulată. Prin acest proiect dorim să acoperim o parte din costurile necesare unei familii defavorizate în vederea înscrierii copiilor la şcoală sau continuarea acesteia.”
Poţi susţine încă de acum acest proiect donând aici => https://mpy.ro/t1d5yuer