14 acţiuni organizate de poliţiştii prahoveni.210 sancţiuni aplicate.15 permise de conducere retrase
 
Pe tot parcursul zilei de ieri, 17 mai a.c., poliţiştii din cadrul Inspecoratului de Poliţie Judeţean Prahova au organizat şi desfăşurat 14 acţiuni pe linie rutieră, de ordine publică dar şi investigaţii criminale.
Acţiunile s-au desfăşurat pe drumurile naţionale din judeţ, în muncipiile Ploieşti şi Câmpina, în oraşele Buşteni, Breaza, Boldeşti Scăieni, Comarnic, Urlaţi şi Vălenii de Munte, dar şi în comunele Blejoi şi Floreşti.  
Astfel, în cadrul activităţilor au fost legitimate peste 400 de persoane, au fost controlate peste 300 de autovehicule şi au fost efectuate 200 de testări cu aparatul etilotest.
În cadrul celor 14 acţiuni au fost aplicate 210 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.
În cazul a 9 autovehicule oprite pentru control în trafic şi care au prezentat defecţiuni tehnice, poliţiştii au reţinut certificatele de înmatriculare.
Totodată, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere.
Infracţiuni la regimul rutier
La data de 17 mai a.c, în jurul orei 6.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Vălenii de Munte, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DC44A, în localitatea Măgurele, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 44 de ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
Tot ieri, în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN1B în comuna Bucov, au oprit pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa Cannabis, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive.
 
Sursă:IPJ Prahova
Foto ilustrativ