ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR PRAHOVENI PENTRU PREVENIREA CONSUMULUI DE ALCOOL ŞI DROGURI LA VOLAN

În cursul nopţii trecute, în intervalul orar 22.00-01.00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Prahova au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere cauzate de şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice ori a substanţelor psihoactive, dar şi pentru combaterea regimului legal de viteză.

Acţiunea s-a desfăşurat pe mai multe artere din cadrul municipiului Ploieşti, în vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră.

Astfel, în cadrul activităţilor au fost controlate peste 100 de autovehicule şi au fost efectuate peste 50 de testări cu aparatul etilotest, dar şi 5 testări cu aparatul DrugTest.

Au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 19.000 de lei.

În cazul a 8 autovehicule oprite pentru control în trafic şi care au prezentat defecţiuni tehnice, poliţiştii au reţinut certificatele de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au constatat şi o infracţiune la regimul rutier.

Exemplu:

În jurul orei 00.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în acţiune în zona Sălii Sporturilor din municipiul Ploieşti, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din oraşul Mizil.

Întrucât acesta manifesta un comportament suspect a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat o valoare pozitivă la substanţa Cannabis.

Având în vedere rezultatul testării, conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea un vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Vă recomandăm să adoptaţi o manieră prudentă de conducere, să respectaţi regulile şi indicaţiile poliţiştilor rutieri, iar dacă aţi consumat băuturi alcoolice, nu vă urcaţi la volan. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, dacă îmbibaţia alcoolică este de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

De altfel, cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şoferii care conduc sub influenţa substanţelor psihoactive.

Conduceţi în siguranţă!

Sursă:IJP PRAHOVA

Foto ilustrativ/ziarulincomod.ro