Şoferi prahoveni depistaţi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără permis de conducere

La data de 10 mai a.c., în jurul orei 8.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfăşurau o acţiune în localitatea Bărcăneşti au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani din municipiul Ploieşti.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 11 mai a.c., în jurul orei 1.00, poliţiştii din carul Secţiei de poliţie rurală Valea Călugărească în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control în comuna Albeşti Paleologu, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comună.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal.

Noaptea trecută, în jurul orei 2.00, poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Blejoi au fost sesizaţi despre faptul că în comuna Bucov s-ar fi produs un eveniment rutier.

 Din primele date de la faţa locului, un tânăr în vârstă 24 de ani în timp ce se afla la volanul unui autoturism, pe o stradă din comuna Bucov, la un moment dat a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu alte două autoturisme ce se aflau parcate regulamentar.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date poliţiştii au constatat faptul că tânărul nu este posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia a fost de 0,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Tot noaptea trecută, în jurul orei 3.30, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control pe DN1B în localitatea Bucov un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani din municipiul Ploieşti.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ