IJP PRAHOVA.EVITAŢI PRODUCEREA EVENIMENTELOR NEGATIVE! VIAŢA ARE PRIORITATE (foto-video)
 
 
Aceasta a fost deviza poliţiştilor Serviciului Rutier Prahova pe parcursul a două ore, pe DN1D, în cadrul unei acţiuni de conştientizare a participanţilor la trafic, cu privire la producerea accidentelor rutiere care au avut loc pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, dar şi pe fondul altor abateri.
Este bine cunoscut faptul că, drumurile naţionale sunt cele mai intens circulate, dar şi cele mai predispuse la producerea de accidente rutiere.
Pentru asta, poliţiştii rutieri prahoveni au intensificat activităţile de prevenire în aceste zone, tocmai pentru reducerea numărului de evenimente negative cu urmări grave.
Astfel, azi, 28 aprilie a.c., poliţiştii rutieri au stat de vorbă cu peste 150 de persoane şi au controlat aproximativ 80 de autovehicule.
În cadrul acţiunii, au fost aplicate 50 de sancţiuni contravenţionale, 20 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
Valoarea totală a sancţiunilor este de peste 30.000 de lei 
De asemenea, au fost retrase şi 6 certificate de înmatriculare.
Acţiunea de astăzi a fost una diferită întrucât participanţii la trafic au fost invitaţi în cortul caravanei Siguranţa Rutieră unde au avut ocazia să vizualizeze imagini de la accidentele produse în special pe DN1D, dar şi în localitatea Ciorani.
La final, conducătorii auto au fost sfătuiţi să respecte regulile de circulaţie şi să aplice deviza acţiunii noastre: VIAŢA ARE PRIORITATE!
Pentru a vă bucura de o minivacanţă în siguranţă, poliţiştii prahoveni vă sfătuiesc să circulaţi prudent şi să nu conduceţi dacă aţi consumat băuturi alcoolice.