Jandarmii prahoveni vor fi în sprijinul cetăţenilor cu prilejul minivacanţei de 1 Mai
În perioada 28 aprilie – 2 mai, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova vor desfăşura în comun cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, misiuni specifice pe linia menţinerii unui climat de siguranţă pentru cetăţeni, precum şi misiuni independente de asigurare a ordinii şi liniştii publice în zona de competenţă, pentru a ne asigura că veţi avea o minivacanţă fără incidente.
În acest sens, Jandarmeria Prahova va intensifica acţiunile specifice în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror posibile incidente, asigurarea intervenţiei prompte în situaţii deosebite precum şi depistarea şi sancţionarea celor care comit fapte ce pot tulbura ordinea şi liniştea publică.
De asemenea, vom avea în atenţie desfăşurarea în bune condiţii a competiţiilor sportive care vor avea loc în această perioadă.
Astfel, în data de 28 aprilie vom asigura măsuri de ordine publică pe timpul meciului de baschet dintre echipele C.S.M. Ploieşti şi C.S.M. Târgu Mureş ce se va desfăşura în municipiul Ploieşti, iar în data de 29 aprilie vom asigura măsuri de ordine publică pe timpul meciului de fotbal dintre echipele C.S.O. Plopeni şi C.S. Blejoi, ce se va desfăşura în localitatea Plopeni.
În perioada 29-30 aprilie, vom fi prezenţi pe Bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti, pentru a asigura ordinea publică pe timpul desfăşurării primei etape din cadrul Campionatului Naţional de Karting Electric 2023.
Având în vedere specificul competiţiei sportive, adresăm rugămintea faţă de publicul prezent, să asiste la acest eveniment din zonele sigure şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine privind siguranţa deplasării pe lângă circuitul stradal special amenajat pe Bulevardul Independenţei.
În data de 29 aprilie, pe raza municipiului Câmpina şi în perioada 30 aprilie-1 mai, în zona localităţii Comarnic, Jandarmeria Prahova fi prezentă la competiţia sportivă internaţională " Cupa Ţărilor Latine" la Orientare, pentru a asigura măsuri sporite de securitate la acest eveniment sportiv de notorietate, la care vor participa aproximativ 400 de sportivi ce provin din 18 ţări, inclusiv România.
Pentru turiştii ce vor dori să petreacă această minivacanţă în staţiunile sau pe traseele de pe Valea Prahovei, jandarmii montani vor fi prezenţi şi pregătiţi pentru a interveni, în caz de nevoie.
Pentru a evita producerea unor situaţii neplăcute, este necesar să vă echipaţi corespunzător zonei montane, să nu vă aventuraţi în mod individual pe traseele turistice sau după lăsarea întunericului, să vă informaţi despre condiţiile meterologice sau cu privire la funcţionarea instalaţiilor pe cablu, iar în cazul în care întâlniţi animale sălbatice, nu vă apropiaţi de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni. În caz de nevoie, solicitaţi imediat ajutorul jandarmilor montani sau prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Pentru ziua de 1 mai, ne dorim ca cetăţenii care aleg să petreacă în mijlocul naturii, să respecte prevederile legale în ceea ce priveşte activitatea de picnic.
Astfel, le recomandăm acestora:
-să nu distrugă, modifice ori să degradeze panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări aflate în perimetrul zonelor destinate pentru activităţile de picnic;
-să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
-să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat şi să respecte ordinea publică şi bunele moravuri;
-să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
-să respecte orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective;
-să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate;
-şi să nu desfăşoare activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate şi/sau indicate pentru activităţile de picnic.
Vă recomandăm să nu vă implicaţi în acţiuni care pot tulbura ordinea şi liniştea publică, iar dacă vă aflaţi într-o situaţie dificilă sau sunteţi martorii unor fapte antisociale, solicitaţi ajutorul jandarmilor aflaţi în proximitate sau apelaţi numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
 
Jandarmeria Prahova urează tuturor o minivacanţă în siguranţă !
 
Sursă:Comunicat IJJ Prahova
Foto ilustrativ