POLIŢIA LOCALĂ PLOIEŞTI „Sancţiuni pentru deteriorarea materialului dendrofloricol„
Prin activităţile desfăşurate în vederea menţinerii ordinii publice şi pentru asigurarea respectării normelor de convieţuire socială, Poliţia Locală Ploieşti are în atenţie şi depistarea persoanelor care deteriorează spaţiile verzi şi materialul dendrofloricol de pe domeniul public prin rupere, tăiere, călcare sau prin alte mijloace, faptă contravenţională prevăzută de H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului.
Astfel, în zilele de 25 şi 26 aprilie 2023, numiţii R.S. şi S.P. au fost sancţionaţi de poliţiştii locali pentru deterioarea materialului dendrofloricol (ruperea de flori) de pe spaţiile verzi din zona centrală şi din zona de sud a municipiului, cu amenzi a câte 250 lei fiecare, conform art. 16.2. pct. 1 din H.C.L. nr. 228/2006.
Poliţia Locală Ploieşti face apel către cetăţenii care observă sustragerea materialului dendrofloricol de pe domeniul public să apeleze numărul de telefon 0244/954 – Dispecerat.
 În acest fel poliţiştii locali se pot deplasa în timp util pentru a-i depista pe cei care comit astfel de fapte, în vederea vânzării şi obţinerii de foloase materiale.
Sursă:Comunicat Poliţia Locală Ploieşti 
 
Foto ilustrativ