Poliţiştii prahoveni sunt la datorie şi în perioada minivacanţei de 1 Mai, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice
 
Poliţiştii prahoveni sunt la datorie în serviciul comunităţii şi în perioada minivacanţei de 1 Mai, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi pentru a interveni rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.
În scopul prevenirii şi combaterii oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor,  peste 600 de poliţişti vor acţiona în teren, în cele trei zile fiind avute în atenţie, în mod special, localităţile unde vor fi organizate manifestări cultural-artistice, zonele de promenadă şi cele de agrement, unde se preconizează aglomerări de persoane.
În această perioadă, pe drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru menţinerea fluenţei traficului şi prevenirea producerii de evenimente rutiere, folosind aparatele radar, cele etilotest, dar şi cele Drugtest.
Reamintim participanţilor la trafic să îşi păstreze calmul, să respecte regimul legal de viteză, să manifeste atenţie sporită în zona trecerilor de pietoni, să respecte regulile de circulaţie şi semnalele poliţiştilor rutieri. 
Nu vă urcaţi sub nicio formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise!
Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului sau a drogurilor comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele. 
Nu uitaţi că viaţa are prioritate!
Totodată, dacă alegeţi să ieşiţi la iarbă verde, vă recomandăm să nu pierdeţi din ochi lucrurile personale! 
Păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care aţi lăsat obiectele personale! 
Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere în  locul respectiv! 
Poliţiştii acţionează preventiv, însă faţă de abaterile de la normele în vigoare vor fi luate măsuri ferme.
Vă recomandăm să nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia, în cazul în care sunteţi victime sau martori ai unor fapte antisociale.
 
COMUNICAT IJP PRAHOVA
 
Foto ilustrativ