Şoferi prahoveni depistaţi la volan, sub influenţa alcoolului
La data de 24 aprilie a.c., în jurul orei 6.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Băicoi au fost sesizaţi despre faptul că s-ar fi produs un accident rutier în oraş.
Din primele cercetări de la faţa locului, a reieşit faptul că un bărbat în vârstă de 56 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Republicii din direcţia DN1 către Plopeni, la un moment dat ar fi pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat în vârstă de 60 de ani.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală a bărbatului de 60 de ani.
În cazul conducătorului auto în vârstă de 56 de ani rezultatul aparatului etilotest a indicat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
Tot luni, în jurul orei 16.30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfăşurau activităţi în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza localităţii Ciorani, au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din  municipiul Ploieşti.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge.
În ambele cauze, au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice.
Sursă:IJP Prahova
Foto ilustrativ