A fost inaugurată noua şcoală din comuna Măneşti: investiţie de 11,8 milioane lei finanţată din fonduri europene
Copiii din comuna Măneşti au, începând de joi, o şcoală nouă, modernă şi bine echipată, care îi ajută să îşi dezvolte potenţialul şi să facă performanţă în educaţie. 
Şcoala din Măneşti inaugurată astăzi, 20 aprilie, are 10 săli de clasă, o sală de festivităţi şi o sală de sport cu teren, respectiv tribună de 100 de locuri. Suprafaţa desfăşurată a şcolii este de aproape 2100 mp, iar a sălii de sport de aproximativ 1500 mp.
Construcţia unităţii de învăţământ a fost finanţată din fonduri europene, confinanţarea fiind asigurată în parteneriat de Consiliul Judeţean Prahova şi Comuna Măneşti. Valoarea totală a investiţiei este de 11,8 milioane lei. 
„Îl felicit pe domnul primar Constantin Niţoi, care a fost sufletul acestui proiect, fără de care noua şcoală şi noua sală de sport nu ar fi existat într-un timp atât de scurt. Domnul Niţoi face parte dintre acei primari care au înţeles că asemenea proiecte pot fi definitorii pentru un mandat, că important e să lăsăm ceva în urmă generaţiilor care vor veni. Prezenţa mea la acest eveniment este un prilej să reafirm angajamentul Consiliului Judeţean Prahova de continuare a investiţiilor în educaţie şi de susţinere a proiectelor de dezvoltare a comunităţilor locale”, a declarat Iulian Dumitrescu, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova. 
Construcţia şcolii din Măneşti pentru clasele I-VIII, inclusiv nivelul clasei pregătitoare, a durat doi ani, iar fondurile europene au fost asigurate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
 
Sursă:CJ Prahova